Πράσινη Ανάπτυξη

Ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελεί διαχρονική δέσμευσή μας!

 

H Spartan Security, συγκαταλέγεται επάξια ανάμεσα στους φορείς που διακατέχονται από αξίες «Πράσινης» Επιχειρηματικότητας, πάντοτε με απόλυτη συνέπεια και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Μερικές από τις ενέργειες που επιβεβαιώνουν τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα της εταιρείας είναι:

 

· Αποκέντρωση με μεταφορά της διοίκησης και κατ’ επέκταση του μεγαλύτερου ποσοστού των εργαζομένων της, έκτος του κέντρου της Αθήνας το 2022.

· Δημιουργία πράσινων στεγών με την εμφύτευση μεσογειακών φυτών στους εξωτερικούς χώρους των γραφείων στο κέντρο της Αθήνας από το 2002 έως το 2021.

· Εμφύτευση δέντρων, δημιουργία/συντήρηση κήπου και πρασίνου στις νέες εγκαταστάσεις της στην περιοχή του αεροδρομίου έξοδος Βάρης Κορωπίου.

 

· Συστηματική ανακύκλωση μπαταριών, χαρτιού, toner εκτυπωτών, πλαστικού, γυαλιού, μετάλλου και ηλεκτρονικών συσκευών από το 1999.

· Αξιοποίηση αναλώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω της μετοχικής συνεργασίας της Spartan Security με φωτοβολταϊκή επιχείρηση που ασχολείται με την παραγωγή, κατασκευή, εμπορία, μελέτη, τοποθέτηση και συντήρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

· Εφαρμογή ειδικών βιοκλιματικών συστημάτων θερμομονώσεων σε όλες τις εγκαταστάσεις, για τη σταθερή μείωση κατανάλωσης ενέργειας σύμφωνα με πρότυπα της διεθνούς «πράσινης ανάπτυξης» και για μεγαλύτερη εξοικονόμηση πηγών ενέργειας.

 

· Έμπρακτο ενδιαφέρον και περιβαλλοντική ευαισθησία στην εξοικονόμηση Διαχείρισης Πρώτων Υλών, μέσω της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης (e-invoicing), και των Total paperless εσωτερικών διαδικασιών μέσω της ψηφιοποίησης κάθε εισερχόμενου δεδομένου. Στόχος η μείωση άσκοπης σπατάλης χαρτιού, ενέργειας και αναλωσίμων.

· Θέσπιση αυστηρής πολιτικής που εντάσσει ως βασικό κριτήριο επιλογής των προμηθευτών σε αναλώσιμα, διαφημιστικά, ενδύματα κ.α. την παροχή οικολογικών προϊόντων σε ότι αφορά την σύσταση και την συσκευασία τους.

· Στρατηγική συνεργασία με προμηθευτή πράσινης ενέργειας ηλεκτροκίνησης και δημιουργία σημείου ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων μέσω του δικτύου Chargespot, στις νέες εγκαταστάσεις της Spartan Security, σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, στην έξοδο Βάρης Κορωπίου.

Να σημειωθεί πως όλη αυτή την «πράσινη» φιλοσοφία λειτουργίας της, η Spartan Security προσπαθεί να την εμφυσήσει με κάθε δυνατό μέσο σε όλους τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους προμηθευτές της, καλλιεργώντας οικολογικούς τρόπους επικοινωνίας, παρέχοντας επιχειρηματικά εργαλεία για άυλες συνεργασίες και υιοθετώντας κάθε καινοτόμα πρακτική που επιτάσσουν οι διεθνής αλλαγές για την προστασία του περιβάλλοντος αναλαμβάνοντας πρόθυμα κάθε κόστος υλοποίησης και οργάνωσης.

Έμπρακτη απόδειξη της ευαισθητοποίησης και προσφοράς στο περιβάλλον, αποτελεί η σχετική πιστοποίηση.

Image

Copyright © 2023 Spartan Security. Developed by Centiva Software Solutions

210 92 32 437 Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου Αθήνα 117 43